Mijn favorieten

Huuropbrengsten

Landal GreenParks is één van de grootste verhuur- en beheerorganisaties van vakantiewoningen in Europa, met een gemiddelde jaarbezetting variërend van 60% tot 90%. Het aantal Landal parken is voortdurend in ontwikkeling en groeiend.
 

Van de ca. 15.000 bungalows zijn er ca. 7.000 in particuliere handen. Door te kiezen voor de aansluiting bij een sterk merk als Landal, weet de consument welk kwaliteitsniveau hij kan verwachten. Deze waarborg vergroot de aantrekkingskracht van het park. Door aangesloten te zijn bij Landal en als Landal park in de markt te worden gezet, komt het park binnen het bereik van een grote groep potentiële huurders.

Landal biedt twee aantrekkelijke mogelijkheden om in een vakantiewoning te investeren.

 

1) Rendement op basis van verhuuropbrengst

Op deze manier investeert u in een accommodatie waarbij het rendement wordt gerealiseerd op basis van verhuuropbrengsten. Landal verzorgt o.a. de verhuur, het beheer en de parkadministratie voor het betreffende park. Hierdoor wordt de totale bedrijfsvoering van het park ondersteund. De dagelijkse zorg wordt uit handen gegeven aan een professionele organisatie. Een organisatie die over de expertise en specialisten beschikt die vereist zijn om in de huidige recreatiebranche en consumenten- en business-to-business-markt goede prestaties te kunnen leveren. De door schaalgrootte ontstane voordelen komen het individuele park ten goede.

Het Landal managementconcept behelst een aantal modules (per park verschillend):

  • Commercieel (o.a. verhuur, marketing, sales, brochures, internet, reserveringen, branding).
  • Beheer (o.a. aansturing parkmanagement, communicatie eigenaren, kwaliteitsbewaking, exploitatie, uitstraling van het park).
  • Financieel (o.a. huurafrekeningen, verenigingsfacturering, parkadministratie, debiteurenadministratie, financieel advies).
  • HR (o.a. ondersteuning in het aannamebeleid van medewerkers op het park, salarisadministratie, ondersteuning bij parkgerelateerde HR zaken).

Voor deze beleggingsvorm worden de regels t.a.v. eigen gebruik van uw vakantiewoning bepaald door bijvoorbeeld de Vereniging van Eigenaren. Deze kunnen per park sterk uiteenlopen; van bijvoorbeeld acht weken tot onbeperkt.

2) Investeren met gegarandeerd rendement

Landal GreenParks biedt ook de mogelijkheid te beleggen in recreatiewoningen tegen een vast rendement. De eigenaar ontvangt gedurende een bepaalde periode, van bijvoorbeeld 20 jaar, een gegarandeerd rendement, ongeacht de gerealiseerde bezetting. Bovendien zijn alle kosten, zoals groot- en klein onderhoud, vervanging inventaris e.d. voor rekening van Landal GreenParks. Voor deze beleggingsvorm gelden ook beperkingen t.a.v. het eigen gebruik. Een beperkt aantal parken (9) geeft een dergelijke constructie; Landal Warsberg, Rabbit Hill, Coldenhove, Aelderholt, Sluftervallei, Hoog Vaals, Twenhaarsveld, Miggelenberg, Mont Royal. Het actuele aanbod op deze parken vindt u elders op deze site.